Kenia: 's’Werelds grootste exportmarkt in thee

Veel mensen weten niet dat er theeplantages zijn in Kenia. Op dit moment zijn er 500.000 kleinschalige theeplantages met een opbrengst van 450.000 ton thee per jaar. Dit maakt Kenia de grootste leverancier van thee ter wereld. Doordat de evenaar dwars door Kenia loopt, is er het hele jaar genoeg zon zodat er elke dag theebladeren geplukt kunnen worden. Ook is de hoogte van de theeplantages uniek (2000 meter).

De biologische kruiden die aan de thee toegevoegd zijn, worden geleverd door Women’s Herbal Tea Co., een coöperatie van vrouwen in het oosten van Kenia, welke biologisch gecertificeerd is.

Machinale bewerking versus heel blad thee

Omdat er zeer gunstige omstandigheden zijn voor de groei van de theeplanten wordt het hele jaar door geoogst. 95% van de Keniase thee wordt in grote fabrieken machinaal bewerkt, wat betekent dat het natuurlijke aroma voor een groot deel wordt vernietigd. Het resultaat is een mindere kwaliteit en minder smaak.
Justea pakt het op een andere manier aan; door met de hand te plukken en een andere manier van bewerken krijg je een kwalitatief betere thee met veel meer smaak. Het proces van het maken van elke soort thee bepaalt de smaak en werking. De theebladeren worden allemaal handgeplukt, gerold en gedrukt(om de celwanden open te breken) en gedroogd. Afhankelijk van het soort thee worden de bladen geoxideerd. Dit oxidatieproces bepaalt de smaak en kleur van de thee.

Webshop

Wilt u deze unieke thee bestellen? Stuur ons een bericht  of ga naar www.orderchamp.com  en zoek op Justea. Particulieren kunnen de thee bestellen via onze webshop.webdesign Proto Format